Velkommen til min blog. Den er en del af mit nytårsforsæt – men det vender jeg tilbage til. For det vigtigste i mit nytårsforsæt er nemlig noget helt andet.

Du kender det sikkert godt. Du står der nytårsaften – beruset af boblerne og tanken om det nye år, fyldt med muligheder forude. Som at åbne den nye papirkalender første gang. Fuld af mulgiheder. Slankekure, løbesture,sundere livstil, mindre alkohol og farvel til smøgerne og slikket. Men allerede i februar begynder det at smuldre og i marts er det helt væk. Og så er der heldogvis længe til nogen spørger til den slags løfter igen, ik?

Men dette år er anderledes for mig. Jeg holder mit forsæt endnu. Og det er en leg. Og det er sjovt, givende og nemt. Nysgerrig?

Jeg har lovet mig selv flere kulturoplevelser – musik, teater, foredrag, udstillinger, bøger og film. Mere af det gode. Det der løfter og udvider mit sind.

Og det går godt.

Januar startede med et besøg i biografen til Hell og high water. Ja ja jeg starter i det nemme. Men måske en af de bedste film længe. I nutidens Texas lander vi midt i et bankrøveri begået af to brødre, der kun stjæler små sedler, der ikke kan spores. Brødrene vil tilbagebetale et ublut lån i selvsamme bank, men støder selvfølgelig på problemer undervejs, da rangeren spillet af Jeff Bridges kommer efter dem. Det lyder måske banalt, men det virker. En film der virkelig satte barren højt for årets forventning til det store lærred.

hell

I sofaen har de fire napoliromaner af Elena Ferrante nærmest stjålet mine aftner. En formfuldendt oplevelse, hvor sprog og fortælling stiller store krav til de kommende bøger, jeg skal have fat i i sofaen. Og så vokser lysten til en rejse til Napoli efter den oplevelse.

elena

På Odense Teater mødte jeg for første gang Anna Karenina. Så smuk, så fortabt og alligevel så stærk.Det var en teateroplevelse, hvor kostumerne konkurrerede om opmærksomheden med historien, men hvor kampen for kærligheden trods alt sad tilbage under huden på vej hjem.

Simon Kvamm på Magasinet i Odense var sjov, sød, klog og vanvittig poetisk i sine sangtekster. Måske ikke helt så fuldendt som entertainer, men en stor musikalsk oplevelse.

De kommende uger venter Allan Olsen på Foderstoffen og det nye tiltag med artisttalks ved Music Days i Odeon. Musikere får ordet – ikke for at spille deres musik, men for at få lov at fortælle om det, der ligger bag. Tankerne, ambitionerne og måske endda vejen til musikken. Det er nyt, det er spændende og det er lige ned i tidsånden, hvor ordet igen har fået betydning.
Og jeg ser frem til den nye sæson på BaggaardTeatret, Jacob Dinesen senere på året og kunsternes åbne døre i påsken på Langeland. Det bliver en leg at opfylde dette års nytårsforsæt.

Og bloggen her – ja, den vil jeg leg med. Se hvad den bringer. Dele mine kulturoplevelser. Ja, du har ret. Hvad så med de oplevelser du lige har nævnt. Ja, de fik så ikke meget plads. Men 2 del af mit nytårforsæt begynder nu: Jeg vil dele mine kulturelle oplevelser her på bloggen. Fra NU af 🙂

Stay tuned – og se om de lykkes!
Du kan følge mine posts her på Facebook.

Julie Lindegaard

Julie Lindegaard arbejder som ordstyrer, bestyrelsesmedlem, foredragsholder, underviser og kommunikationsrådgiver - primært i kultur- og oplevelsesindustrien. Hun er uddannet journalist tidligere vært på DR, udviklingschef  på FilmFyn samt kommunikations- og salgschef på Odense Teater mv. 
Kontakt: Tlf. 20717141 
post@julielindegaard.dk