Talentet som drivkraft

mar 18, 2017Uncategorized

 

Julie Lindegaard er ekspert i PR og kommunikation. Hun arbejder især i kultur- og oplevelsesbranchen, hvor hun også har flere bestyrelsesposter. 
Hun er forfatter til blandt andet bogen Bliv synlig i medierne og arbejder ofte som moderator og vært på konferencer, debatter og seminarer. 
Julie Lindegaard er uddannet journalist og har mere end 20 års erfaring med kommunikation, medier og PR. Hun har en baggrund som radiovært i DR og Radio4, kommunikations- og salgschef på Odense Teater samt udviklingschef i FilmFyn. 


Her Mads Langer på scenen til Music Days
Foto: Henrik Seifert (Instagram)

Mads Langer, Niels Skousen, Katinka – så forskellige og alligevel så ens. Jeg mødte dem alle tre sidste weekend under Music Days i Odeon i Odense. Et nyt tiltag, hvor musikere fortæller om deres kunst, musikken og deres drivkraft. Artisttalks hedder det på moderne dansk.
Jeg mødte dem alle tre i samtaler. Og hvor slående at uanset om man har et liv i musik i kraft af en lang historie, en stor karriere eller er ny, sprød og et håb i musikken, så er de alle drevet af det usynlige, uhåndgribelige og uderfinerbare. Drivkraften. Den usynlige tråd, der trækker dem langsomt men sikkert videre i musikkens verden. De kan ikke lade være. Tråden kan ikke klippes.
Jeg er dybt fascineret. Nysgerrig på den usynlige tråd, overbevisningen, der gør det helt og aldeles umuligt at ignorere.

Mads Langer har aldrig haft en plan B. Han har hele livet vidst, han skulle være i musikken. Niels Skousen har været ude af musikken i omkring 20 år. Efter en kæmpe succes i 70’erne stoppede publikum med at komme til koncerterne, og teaterlivet afløste musikken. Altså han skrev stadig, og alle kender hittet fra tv-serien om Lotte, der blev usynlig. Hullubullu og alt det der. Han fyldte også livet med børn, familie og et liv udenfor København. Men i 00’erne kom han tilbage. I dag med større succes og med yngre kræfter bag sig på instrumenterne, der får ham til at lyde bedre end nogen sinde før. Det siger han også selv.


Foto: Jakob Risbro

Katinka – ung, sød, følsom, stærk. Hun var i gang med plan B. Du kan jo ikke leve af musik, havde hun hørt hele sit liv. Og læreruddannelsen var langsomt ved at vride livet ud af hende. Ingen andre elskede Herman Bang og skrev digte i fritiden. Ingen andre læste Kongens fald for sjov. Og pludselig ville tilfældighederne (eller var det mon tilfældigt?) at hun mødte Simon Ask, der nu producerer og spiller guitar. Den nye plade er på vej ud, og Katinka blev Årets Håb tidligere i år.

Som om det var skæbnen. For dem alle tre. Forskellige veje ind i musikken, og samtidig så overbevisende meget talent og personlighed, at det på ingen måde virker tilfældigt.

Music Days gav publikum historier om mennesket bag musikken. Og det gjorde kun musikken endnu bedre.
Jeg glæder mig allerede til næste år.

Julie Lindegaard

Julie Lindegaard arbejder med rådgivning af ledere og talspersoner, der ønsker styrket synlighed.  Hun er uddannet journalist tidligere vært på DR, udviklingschef  på FilmFyn samt kommunikations- og salgschef på Odense Teater mv. 
Kontakt: Tlf. 20717141 
post@julielindegaard.dk